Dějepisná soutěž v Chebu 2012

22.11.2012 v Chebu proběhl 21.ročník celorepublikové soutěže gymnázií v Chebu (pozn. vlastně nadrepublikové, byly tam i 3 ze Slovenska).  Letošní téma bylo na období v rozmezí 1740-1848.
Připravovali jsme se na to s FM a dalšíma dvěma studenty (Verča+Andrew)už od léta, léto jsem trávila čtením historických knih (1:D) a pak od září každou páteční obědovou přestávkou dějepisnou schůzí. Ale chtělo to asi tomu dát ještě víc.

Nejlepší maskoti! :D
Ve čtvrtek jsem vstávala v půl 5, abysme v 7 byli v Ústí odkud jsme pak autobusem jeli až do Chebu (pozn. proč proboha je celostátní soutěž v Chebu? To nikoho nenapadlo, že gymply z Brna to budou mít trochu z ruky?). Soutěž začínala proslovem asi v 10. Bylo tam přítomno hrozně moc známých osobností, poslanců a senátorů. Prostě na úrovni. Ne jako trapný krajský olympiády, pche. Tady jsme hned jen za účast dostali 3 tuny knih (sice upřímně pochybuju o tom, že by je kdokoliv z účastníků četl, ale v knihovně budou vypadat hodně cool), propisky (!) a zvýrazňovače (<3 :D). Po celý den pro nás bylo připraveno občerstvení- mattonky, coca coly, ovoce, saláty, chlebíčky a k obědu guláš. Prostě perfektní. I kdybychom byli poslední tak bych si to užívala. Ale my poslední nebyli, nakonec jsme skončili 20. Což je pro naše gymnázium polepšení o 10 míst. A vlastně to je i celkově dobrej výsledek- z 80 zúčastněných.

Zúčastnili jsme se jako tříčlenné družstvo a po všech těch setkáních jsme se už docela sehráli a skamarádili, ikdyž to zprvu tak moc nevypadalo. Každej z nás si vzal na starost jedno odvětví. Na mě vyšly správní reformy a zákony + poznávačka zámků.
Na ty testy jsme se vlastně už dost těšili. Měla jsem chuť zjistit, jestli teda vážně něco vim. A docela sme toho věděli. To mě potěšilo. Něco jsme teda dost zkazili zbytečnym přepisováním, a pak jsme si to vyčítali, ale stejně by nás to nevytrhlo.
Nejtěžší bylo poslední kolo, kdy nám kandidáti na prezidenta (na videu) přečetli úryvky z dobových děl a my měli poznat dílo i autora. Když vám to čte takovej Schwarzenberg tak to neni moc sranda no.. :D

Gymnázia, která se umístila na prvních 4 místech tak si odnášela opravdu hodnotné ceny (notebooky, smart phony, tablety..). Ale my byly nadmíru spokojeni i s naším 20.místem. Na závěr ještě všechny slečny dostaly rudou růži.
Domů jsem se dostala asi v 7. Vyčerpávající den.

Jeden z úkolů byla poznávačka osobností, na kterou jsme se teda vůbec nepřipravovali.
Taky byste tipli že tohle je Napoleon? Ale neni! :D

http://chebsky.denik.cz/galerie/cheb-dejepisna-soutez-2012.html?mm=4147359
najdi si mě! :D

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Roadtrip no. VI

SKIALPY a SPLITBOARDY