Syndrom 42 a jiné sociologické jevy

V dnešním článku se budeme věnovat Syndromu 42. Tento syndrom má dva významy, jeden původní a jeden přenesený. Jeho zvláštnost je, že ten původní význam je vlastně tak trochu metaforický a až ten přenesený doslovně definuje vlastní pojem a možná spolu tak trochu souvisí.
Určitě tě jste se s oběma už v životě setkali. 
První význam-původní, avšak metaforický, se týká porozchodového období, kdy vám milion věcí (a většinou naprosto náhodných a nesmyslných) věcí připomínají minulý vztah. Zdá se Vám, že jich je všude hrozně moc a už Vám to ani nepřijde moc vtipný. Ale pak najednou zmizí... což je pro vás jako sansára a vy se znovuzrodíte, připraveni na nový začátek s čistým štítem.
Druhý význam-doslovný. Ten se týká konkrétně čísla 42. Že to není jentak obyčejné číslo zjistil už autor Stopařova průvodce po galaxii, toto číslo je odpověď na otázku všeho, života, vesmíru a vůbec. Zasvěceným lidem se pak toto číslo zjevuje denně hned několikrát. Schválně- Kolik je hodin? Kdy byl napsán tenhle článek? Většinou na vás zaútočí z SPZetek, finančních údajů, pořádových čísel, náhodných stránek apod. Když o tom budete přemýšlet, nakazíte se velmi snadno (ověřeno :D).

Druhý jev je tzv. potkávací teorie, se kterou, jak z vlastních zkušeností vím, se setkalo taktéž již mnoho lidí. Potkávací teorie začíná v předvztahovém období, když se Vám někdo začne líbit. Najednou ho potkáváte na tak neobvyklých míste, v tak neobvyklých časech a nebo tak často, že si řikáte, že v tom něco musí být! Většina lidí namítne, že si prostě toho člověka jen víc všímáme. Všímat si můžete jak chcete, ale jasně víte, když tam někdo JE a když NENÍ. Prostě jdete ven a za celý život jste ho venku nepotkali a najednou jde proti Vám. Řeknete si, že si ještě večer skočíte pro zmrzlinu, náhodou, a on(a), taktéž náhodou, stojí jen tak před obchodem. 

Kanny institut super společenských (KISS) věd a.s.


Komentáře

  1. Super, teď budu ještě všude čumět po čísle 42, díky! Jinak ten čas si vychytala :D

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuju za každý komentář :)

Populární příspěvky z tohoto blogu

Roadtrip no. VI

SKIALPY a SPLITBOARDY